Něco k počtení...

Blog
 

Asi rok zpátky jsem psal článek, ve kterém jsem naznačoval, že ceny nemovitostí zažijí nejspíš mírnou regulaci. V té době se to zdálo nereálné, ale vývoj událostí ukázal, že jsem se nemýlil.

Téměř každý den dostávám od klientů otázku, co si myslím o stávajících cenách nemovitostí a jejich vývoji. Je součástí mé práce nad tímto tématem přemýšlet. Odpověď ale, i díky covidu, není úplně jednoznačná.

Datum 1.1. je pro mnohé z nás magickým datem, kdy si dáváme předsevzetí, máme chuť do změn a může se jednat o určitý restart a druhou mízu do našeho života. Je to ale také datum, kdy vstupují v platnost nové zákony. A jeden takový se citelně dotkne prodeje nemovitostí. A o co se jedná?

Každý vlastník nemovitosti by si měl ve svém vlastním zájmu pravidelně kontrolovat právní stav své nemovitosti na katastru. Stále častější jsou totiž případy, kdy podvodníci převedou nemovitost na katastru na nového majitele a "skutečný" majitel o ničem neví. Může se tak stát paradoxní situace, že bydlíte v dobré víře v domě, který jste si již...